понедељак, 14. новембар 2022.

SHAFING DISH POSUDE ZA PODGREVANJE HRANE NA GEL

SHAFING DISH POSUDE ZA PODGREVANJE HRANE NA GEL


SHAFING DISH -DIŠ GN GASTONOM POSUDE-DISH ZA PODGREVANJE HRANE NA GEL Bain-Marie ili tzv.vodena kupka ima  grejanje putev tople vode,koja se dogreva pomoću gorilnog gela i lagano i postepeno fiksira temperaturu, da jelo bude toplo…
Bain-Marie imai širok izbor oblika, veličina i tipova, ali tradicionalno je ravanili cilindrični, metalni kontejner Obično se pravi od tri ili četiri osnovna dijela: ručke jedan spoljnii kontejner koji sadrži toplu vodu, unutrašnji (ili gornji), mannja gastro GN posuda koja se uklapa unutar spoljnog kontejnera i u kojem se držie namirnice koje se može zagrejati .Pod spoljnim kontejnerom za Bain-Marie  je izvor topline ,često i na gorilni gel,ili je instaliran na struju ili ima strujni priključak za grejač električni.


Maksimalna temperatura namirnica ni vode u donjem,spoljnom kontejneru ne prelazi100 stepeni Celzijusa (212 F), dakle,uvek je ispod tačke ključanja vode. Koristeći različite radne tekčosti,vodu uz diodatak ulja, soli  itd. niži kontejner će rezultirati i različitmi maksimalnim temperaturama.
Obično je unutašnja gastro GN posuda uronjena na pola  u toplu tečnost.


AEON d.o.o. Beograd
Veleprodaja profesionalne ugostiteljske opreme
Tel/Fax.: +381 11 2661618
1 коментар:

 1. AEON DOO Beograd Veleprodaja profesionalne ugostiteljske opreme
  Tel/Fax.: 011/2661-618Mob.: 063/246-680
  E-mail: aeon.mrdja@gmail.com
  http://www.aeon
  http://opremazaugostitelje.com

  ОдговориИзбриши