SHAFING DISH POSUDE ZA PODGREVANJE HRANE NA GEL

SHAFING DISH POSUDE ZA PODGREVANJE HRANE NA GEL
Bain-Marie ili tzv.vodena kupka ima grejanje putev tople vode,koja se dogreva
pomoću gorilnog gela i lagano i postepeno fiksira temperaturu, da jelo bude toplo…
Bain-Marie ili tzv.vodena kupka ima grejanje putev tople vode,
koja se dogreva pomoću gorilnog gela
i lagano i postepeno fiksira temperaturu, da jelo bude toplo…
Bain-Marie imai širok izbor oblika, veličina i tipova,
ali tradicionalno je ravanili cilindrični, metalni kontejner
Obično se pravi od tri ili četiri osnovna dijela: ručke jedan spoljnii kontejner koji sadrži toplu vodu,unutrašnji (ili gornji), mannja gastro GN posuda koja se uklapa unutar spoljnog
kontejnera i u kojem se držie namirnice koje se može zagrejati .
Pod spoljnim kontejnerom za Bain-Marie je izvor topline ,
često i na gorilni gel,ili je instaliran na struju ili ima strujni priključak zagrejač električni.Maksimalna temperatura namirnica ni vode u donjem,spoljnom kontejneru ne prelazi 100 stepeni Celzijusa (212 F), dakle,uvek je ispod tačke ključanja vode.
Koristeći različite radne tekčosti,vodu uz diodatak ulja, soli itd. niži kontejner
će rezultirati i različitmi maksimalnim temperaturama.Obično je unutašnja gastro
GN posuda uronjena na pola u toplu tečnost.
AEON d.o.o. Beograd
Veleprodaja profesionalne ugostiteljske opreme
Tel/Fax.: +381 11 2661618
Mob.: +381 63 246680
www.aeon.co.rs
E-mail: aeon.mrdja@gmail.com

Коментари