Bain-Marie ili tzv.vodena kupka ima grejanje putev tople vode,koja se dogreva pomoću gorilnog gela i lagano i postepeno fiksira temperaturu, da jelo bude toplo…
Bain-Marie imai širok izbor oblika, veličina i tipova, ali tradicionalno je ravanili cilindrični, metalni kontejner Obično se pravi od tri ili četiri osnovna dijela: ručke jedan spoljnii kontejner koji sadrži toplu vodu, unutrašnji (ili gornji), mannja gastro GN posuda koja se uklapa unutar spoljnog kontejnera i u kojem se držie namirnice koje se može zagrejati .Pod spoljnim kontejnerom za Bain-Marie je izvor topline ,često i na gorilni gel,ili je instaliran na struju ili ima strujni priključak za grejač električni.
Maksimalna temperatura namirnica ni vode u donjem,spoljnom kontejneru ne prelazi100 stepeni Celzijusa (212 F), dakle,uvek je ispod tačke ključanja vode. Koristeći različite radne tekčosti,vodu uz diodatak ulja, soli itd. niži kontejner će rezultirati i različitmi maksimalnim temperaturama.
Obično je unutašnja gastro GN posuda uronjena na pola u toplu tečnost.
AEON
d.o.o. Beograd
Veleprodaja
profesionalne ugostiteljske opreme
Tel/Fax.: +381
11 2661618
Mob.: +381
63 246680
www.aeon.co.rs
http://opremazaugostitelje.com/
ОдговориИзбриши